In de tweede helft van 2016 is een bijzondere samenwerking ontstaan tussen Atelier de Voordam en lunchcafé Brownies & downieS in Alkmaar. Atelier de Voordam bestaat al zeventien jaar en is een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking, die zich richt op de creatieve ontplooiing van deze doelgroep. In de weverij, in het textiel- en het kunstatelier worden dagelijks producten gemaakt die in de winkel verkocht worden. Het franchiseconcept Brownies & downieS is onderdeel van een groeiend aantal restaurants die op verschillende locaties in Nederland een werkplek bieden aan mensen met dezelfde achtergrond. 

Teamleider van Atelier de Voordam Jeroen van Egerschot vertelt: “Vrijwel direct na de opening van het restaurant in mei 2016 zijn we er met ons team even binnen gestapt en hebben meteen onderzocht of we elkaar niet op één of andere wijze van dienst konden zijn."Hij is van mening dat de doelgroep zoveel mogelijk zou moeten integreren in de samenleving en liefst ook bij reguliere ondernemers in Alkmaar. Dit is ook een voornemen dat bij Atelier de Voordam boven aan de prioriteitenlijst staat voor 2017. Inmiddels zijn er onderling cliënten en opdrachten uitgewisseld. Zo werkt een aantal mensen van de Voordam bij Brownies & downieS en verzorgt de Voordam creatieve werkzaamheden in de vorm van het decoreren van verpakkingsmateriaal. 

In het regelmatige contact tussen beide zorgverleners is het idee ontstaan om een vaste plek voor kunstenaars met een verstandelijke beperking te creëren in prachtige pand van Brownies & downieS aan de Kanaalkade in Alkmaar. Aan het eind van elke maand komt er, op een speciaal daarvoor ingerichte plaats, in het restaurant een kunstwerk te hangen van een kunstenaar met een beperking. Het kunstwerk wordt officieel onthuld en blijft er de hele maand hangen.

Op 27 januari is om 14.30 uur de eerste officiële opening van het nieuwe project. (foto: Google Maps)

Pin It
Bekeken: 4595x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/