De oproep om aanwezig te zijn bij de presentatie van de nieuwe plannen voor het dorpshart van Stompetoren bleek niet aan dovemansoren gericht. Al ruim voor de aanvang stroomde het Schermer Wapen vol met geïnteresseerden. Toen iedereen een plekje gevonden had kon voorzichtig begonnen worden aan het volgende hoofdstuk in het boek dat zomaar 'Stadshart Stompetoren' zou kunnen heten.

De afgelopen jaren, de gesprekken begonnen al in 1999, zijn meerdere plannen gepresenteerd maar die konden steevast rekenen op de nodige kritiek, (financiële) problematiek en/of verzet waardoor Stompetoren na meer dan vijftien jaar en een gemeentelijke fusie nog steeds geen eigen dorpshart heeft met de nodige voorzieningen en een 'ontmoetingsfunctie'. Maar er is nu goede hoop dat er nu echt zo'n dorpshart gaat komen.

Het is een ingewikkeld dossier met duizelingwekkende financiële onderbouwingen, ingewikkelde grondruil en altijd uitdagende visies, maar ook met een echte drang om er deze keer uit te komen. Ondernemer en "Stompetorenaar in hart en nieren"Jan Nat drukte het de bewoners woensdagavond nog maar eens op het hart: "dit is echt de laatste kans voor een dorpshart, als w deze kans niet grijpen gaat er gewoon niets gebeuren".

Echt nodig leek de aansporing niet, de plannen leken uitsluitend goedkeurende geluiden te oogsten. Er was uitgebreid de mogelijkheid om de tekeningen, schetsen en inmpressies te bekijken en er vragen over te stellen aan de betrokken partijen en daar werd goed gebruik van gemaakt.

Bekeken: 5438x