Door de bewoners van de Gabriël Metsulaan is VVD Alkmaar aangesproken over het gebrek aan voortgang in de plaatsing van geluidsschermen aan de oostzijde van de Westelijke Randweg (N9). De fractie heeft het complete dossier over de herinrichting onderzocht. Het blijkt dat er al een paar jaar geen ontwikkelingen zijn.

De Westelijke Randweg is van het Rijk, dat uitvoering van beheer uitbesteedt aan Rijkswaterstaat. Ondanks dat de gemeente dus weinig invloed heeft, stelt de VVD-fractie het college vragen. Allereerst verzoekt het of nieuwere raadsleden beknopt geïnformeerd kunnen worden. Vraag twee is of geluidsnormen inderdaad overtreden worden zoals omwonenden menen, of Rijkswaterstaat dit dan onderkent, welke waarden gemeten zijn en wat de normen zijn. Blijkbaar staan deze toch cruciale getallen niet in het dossier.

VVD Alkmaar stelt dat omwonenden overschrijding van de normen aanvaardt als de verantwoordelijke minister dispensatie verleend heeft. Als deze er is, wil de fractie die graag inzichtelijk hebben voor de gemeenteraad.

Uit het dossier blijkt dat eventuele plaatsing van geluidsschermen gekoppeld is aan de reconstructie van de randweg. Het ongelijkvloers maken van kruisingen lijkt van de baan. De VVD-fractie wil van het college weten wat dit betekent voor de geluidsschermen.

Pin It
Bekeken: 4138x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/