Deze week vond de tweede zitting plaats bij de Raad van State over het crematorium dat aan de Meerweg aan de westrand van Alkmaar zou moeten komen. Dit schrijft het NHD. Daarbij werden de bezwaren behandeld die waren ingediend tegen de bouwvergunning voor initiatiefnemer Vrieshorst Project. Omwonenden begrijpen niet waarom de gemeente Alkmaar een 16 meter hoog crematorium op de rand van de open polder wil bouwen en vrezen verkeersoverlast van uitvaartstoeten.

Het was de tweede zitting over de bezwaren rond het crematorium. De vorige was in juni, maar toen bleek dat de inspraakprocedure tegen de gerepareerde vergunning nog niet was afgesloten, waar enkele omwonenden gebruik van hadden gemaakt. Opvallend genoeg was er niemand van het college van Alkmaar aanwezig. Ook uitvaartbedrijf Dela, dat een crematorium heeft in Heerhugowaard, zag een crematorium in Alkmaar niet zitten. Dela, de stichting Behoud Historisch Landschap en omwonenden vonden dat de gemeente eerst een onderzoek zou moeten doen naar alternatieve locatie voor het crematorium. De Raad van State doet binnen twaalf weken uitspraak. (foto: archief)

Pin It
Bekeken: 3919x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/