De waterpolodames van DAW vertrokken zaterdag met slechts één wisselspeelster naar Gouda om uit te komen tegen Donk 3, tweede in de 2e Bondsklasse A. In het grote bad zou het al lastig genoeg zijn om de hele wedstrijd voluit te gaan, dus de opdracht was duidelijk: safe spelen en geen risico nemen op het middenveld, want er zijn altijd nog de verdediging en de keepster. Het mocht niet baten; Donk 3 won overtuigend met 11-3.

In het eerste part speelde DAW net even té behouden en stond al vrij snel op een 6-2 achterstand. Tessa Naber en Linda Schenk waren het die namens de Alkmaarse ploeg scoorden. Het tweede en derde part waren de teams gelijkwaardig en het bleef het een leuke wedstrijd met ruststanden van 7-2 en 7-3. Steffie Nooij maakte die derde score. Dat kostte echter veel energie en in het laatste part profiteerde de thuisploeg hiervan en scoorde nog eens vier keer.

DAW staat nu tiende van de elf in de 2e Bondsklasse A met 9 punten uit 12 wedstrijden. De komende wedstrijden worden het team weer kansrijk en gaat het laten zien dat de 2e Bondsklasse het niveau is waarop ze thuis horen. Een achtste plek lijkt nog haalbaar.

Bekeken: 3010x