Bijna 8.000 bezoekers kwamen vrijdag naar de Open Dag bij het ROC Horizon College. Bij de vier vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend waren docenten, studenten en leerbedrijven aanwezig om informatie te geven over beroepen en passende mbo-opleidingen. Ook werd aandacht besteed aan lesmodules en stages die studenten in het buitenland kunnen volgen.

Bij het Horizon College zijn veel mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. Zo start dinsdag 24 januari een uitgebreid pilotproject 'Being Dutch in Europe' voor excellente mbo-4 leerlingen. De pilot start met vijf thema’s: 'Brussels here we come!' met onder meer een excursie naar het Europees Parlement, 'Culture shock' om andere culturen te leren kennen, 'New neighbours' over immigratie en emigratie, 'Europe works' over arbeidsomstandigheden in Europa en 'Peace Palace at last', met een excursie naar het Vredespaleis in Den Haag. Alle lessen zijn in het Engels en er wordt de hele periode gewerkt aan een opdracht die ze aan elkaar, ouders en andere belangstellenden presenteren.

Being Dutch in Europe wordt vervolgd met voorbereidingen op topstage bij een bedrijf in het buitenland. De pilot internationalisering maakt onderdeel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College, waarbij studenten worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen.

Pin It
Bekeken: 3172x
https://ee.itk.ac.id/data/