De regionale schaatsverenigingen en Alkmaar Sport introduceren Schaatscollege De Meent, gericht op jeugd van 8 tot 16 jaar. Tijdens een tienweekse cursus komen alle onderdelen van de schaatstechniek en verschillende soorten trainingen aan bod.

Het Schaatscollege is een bijzondere samenwerking voor jeugd die al wat ervaring heeft, maar wat drempelvrees heeft voor het Jeugdschaatsen en het wedstrijdschaatsen. "Dit nieuwe project geeft hen de kans te proeven aan het wedstrijdschaatsen zonder de lidmaatschap, abonnement of licentie,” aldus Eddy Bakker, manager Exploitaties.

Alle onderdelen van de schaatstechniek komen aan bod: de start, het rechte eind en de bochten. In diverse trainingsvormen wordt de techniek voor de start, het rechte eind en de bochten getraind, alsmede duurvermogen en snelheid. Daarnaast komen de wedstrijdregels aan bod. Er staat ook een training voor de marathon, shorttrack, kunstrijden en ijshockey op het programma, en er is op zaterdag 25 februari een schaatswedstrijd.

Wie na tien lessen meer wil kan terecht bij de schaatsverenigingen, op het zomerijs of op de wielerbaan. Bakker: “En anders hebben ze, onder leiding van de beste trainers die we hebben, twee hele leuke maanden geschaatst!"

De eerste tienweekse cursus start op donderdag 2 februari en kost € 75,- per persoon. Meer informatie is te vinden op demeentalkmaar.nl/schaatscollege.

Pin It
Bekeken: 3340x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/