Alkmaar Centraal

Wethouder Cultuur Anjo van de Ven onthulde dinsdag samen met Rik Zwikker (Regiomanager BPD) en kunstenaar Hans van Bentem het kunstwerk Crystal Tree. BPD draagt met de onthulling meteen het eigendom over aan de gemeente.

Gebiedsontwikkelaar BPD - voorheen Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, nu onderdeel van Rabo Vastgoed - heeft de nieuwbouw langs het Noord-Hollands kanaal ontwikkeld aan het Jaagpad en verrijkte het gebied, volgens aloude traditie, met een kunstwerk.

Beeldend kunstenaar Hans van Bentem, onder meer bekend van zijn werk in de Markthal in Rotterdam en de Beurspassage in Amsterdam, koos voor een iconisch kunstwerk die een krachtige markering geeft aan de locatie, zowel door de boomstructuur als het lichtspel in de diamantachtige uiteinden. Het materiaal herinnert aan de scheepsbouw die eeuwenlang op deze locatie was gevestigd. Het beeld geeft betekenis aan zowel de verblijfsplek als de nieuwbouw langs het kanaal.

“Door de samenwerking tussen alle betrokkenen: bewoners, gemeente, projectontwikkelaar, bouwers en kunstenaar is het gelukt dit prachtige kunstwerk op de juiste plaats te realiseren", vertelt Anjo van de Ven "Dit kunstwerk is niet alleen een geschenk aan de buurt maar ook aan de stad. Crystal Tree maakt nu deel uit van de Alkmaarse kunstcollectie en daar zijn we heel trots op.” (foto: J. Jong)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl