Zaterdagavond verloren de mannen van DAW hun eerste wedstrijd van 2017. Tegen het fysieke spel van het lager geplaatste KZC uit Beverwijk moesten de Alkmaarders het antwoord schulding blijven. Toch bleef het de hele wedstrijd spannend. Vlak voor tijd liet de gastploeg hen echter met een score van 6-7 en een slecht gevoel achter.

De wedstrijd begon nog goed voor DAW met een 2-0 voorsprong, maar die voorsprong werd nog in de eerste periode weggeven en het werd zelfs 2-3. In het tweede kwart startte DAW wederom het sterkst en zette de stand op 4-3, maar opnieuw vocht KZC zich terug en kwam op een 4-5 voorsprong. In de derde periode wist een aanvallend onrustig DAW geen goede vuist te maken. Mede door twee gemiste strafworpen werd maar één keer gescoord. Gelukkig voor de thuisploeg scoorde KZC niet vaker (5-6).

In het laatste kwart deed DAW er nog alles aan om te winnen, maar leek hierbij vooral tegen zichzelf te spelen. Een mooie strafworp van nieuwkomer Dylan Branderhorst, na de jaarwisseling samen met Joep Liefting uit de jeugd toegevoegd aan het eerste team, leek DAW nog een wedstrijdpunt te bezorgen, maar KZC kreeg ook een strafworp en benutte die, zodat de stand vlak voor tijd op 6-7 kwam en Alkmaar puntloos achterbleef.

Heren 1 van DAW staat nu zevende met 19 punten uit drie wedstrijden en verliest wat terrein. De nummer zes Flevo won wél en de nummer vijf De Dolfijn speelde gelijk, waardoor ze nu beiden drie punten voorsprong hebben. Nummer acht De Rijn verloor en blijft zo drie punten achter DAW.

Bekeken: 3231x