Op 7, 8, 14 en 15 februari wordt het startsein gegeven voor het onderwijsproject Spannend Ondernemen bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Tijdens deze kick off-dagen krijgen bijna 400 leerlingen (havisten en vwo'ers) van negen middelbare scholen een programma voor het bedenken van een innovatief product of dienst. Voor dit nieuwe product gaan zij in de lessen Management en Organisatie een ondernemingsplan opstellen.

Tijdens de kick offs worden de scholieren begeleid door 25 tweedejaars studenten Business Studies en een aantal docenten. Na een workshop creativiteit en het volgen van een digitaal stappenplan presenteren de teams van havisten en vwo-ers de basis van hun idee, dat ze verder zullen uitwerken op hun eigen school. De Inholland-studenten bezoeken de teams om hen advies te geven.

De studenten bepalen aan de hand van presentaties welke teams naar grote finale gaan. Tijdens die finale wordt het ondernemingsplan gepresenteerd aan een deskundige jury, bestaande uit ondernemers uit de regio. Een vakjury maakt tijdens de finale op dinsdag 18 en woensdag 19 april bekend wie de top drie is met de beste ideeën en de beste businessplannen. Naast de eer, krijgen de winnaars ook een prijs van € 250.

‘Spannend Ondernemen’ is een samenwerkingsproject van Inholland Alkmaar, het Willem Blaeu College, het Jan Arentsz College, het Petrus Canisius College, het Stedelijk Dalton College uit Alkmaar en vijf andere scholen uit de Kop van Noord-Holland.

Foto: prijsuitreiking 12 april 2016, 1e prijs voor RSG Wiringherlant uit Wieringerwerf

 

Bekeken: 3737x