"De gemeente, het ziekenhuis, de Alkmaarders en de belangengroepen schieten niets op met een 'doe-maar-wat-bestemmingsplan'." Zo besluit Stichting Adapt een memo aan de commissie Ruimte, die donderdagavond desgewenst kan spreken over een memo van het college over de planning voor de nieuwbouw van het Alkmaarse ziekenhuis.

Er is voor een flexibel bestemmingsplan gekozen, omdat het ziekenhuis nog maanden zoet is met het concretiseren van hun masterplan. Hieruit moest een voorontwerp naar voren komen, waarmee de klankbordgroep, bestaande uit bewonersgroepen om het ziekenhuis heen, Animo, Historische vereniging Alkmaar/ Adapt en Stichting Red de Hout gedegen advies kan uitgeven. Maar die volgorde is omgedraaid en dus moet de groep advies geven zonder voorontwerp. Adapt vindt dit "niet zuiver".

In de nieuwe planning geeft de klankbordgroep haar visie in februari en in maart moet er een voorontwerp bestemmingsplan klaarliggen om vier weken in te zien. Na opiniërend bespreken in de commissie Ruimte volgt in juni of juli een ontwerpbestemmingsplan en stedenbouwkundig kader, dat dan zes weken ter inzage ligt.

Dat vindt Adapt nogal krap bemeten. Bij vertraging zal de periode van inzage in de schoolvakantie vallen. Het doet de stichting terugdenken aan de planologische procedures rond de komst van een baggerdepot in De Koele Kreken in 2005. Destijds leidde een vergelijkbare keuze tot massaal protest en onbegrip in Daalmeer. Over de planning plaatste Adapt deze week een kanttekening op haar Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 4920x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/