Donderdagochtend kregen de politie het verzoek naar Heiloo te rijden, waar zojuist iemand twee Engelse klusjesmannen aan de deur had gehad. Tijdens een zoekslag werden de twee op de Kalkovensweg in Alkmaar aangetroffen en staande gehouden ter controle. Even later kwam een soortgelijke melding binnen en is verder gezocht. Opnieuw zijn twee mannen staande gehouden.

De politie waarschuwt voor dit soort klusjesmannen. Ze zijn dikwijls zeer opdringerig, proberen onnodige klussen te slijten zonder contract, voeren werk slecht uit of maken het niet af, en/of komen achteraf met een veel hogere rekening. Het gaat om klussen zoals schilderen, bestraten, voegen, dakdekken, dakgoot schoonmaken danwel vervangen. De afgelopen jaren zijn meerdere inwoners slachtoffer geworden, met name ouderen. In een aantal gevallen is zelfs juist grote schade aangericht.

De politie raadt aan zelf te onderzoeken of herstel nodig is en zo ja, om dan met een erkend bedrijf schriftelijke afspraken te maken over de werkzaamheden en de prijs.

Bekeken: 3923x