Het jaarlijkse scholenonderzoek van Elsevier wijst uit dat alle vijf vestigingen van het Petrus Canisius College 'boven de norm' presteren (bron: Onderwijsinspectie). PCC Bergen en PCC Heiloo steken volgens het weekblad daar nog eens bovenuit als ‘superschool’, het predicaat voor de top 15% in het Nederlands voortgezet onderwijs.

Het PCC hecht zelf niet zoveel waarde aan 'lijstjes'; het oordeel van leerlingen en hun ouders is wat telt, alsmede goede eindexamenresultaten, maar desalniettemin is het college bijzonder blij met de mooie beoordeling.

In het online scholenonderzoek is te lezen: ‘De term ‘superschool’ is nieuw in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek, om te markeren dat de onderzoeksmethode van 'Beste scholen' na vijftien jaar drastisch is gewijzigd. En om aan te geven dat het om een andere, preciezere kwalificatie gaat dan het populaire ‘excellent’. Die term zorgt voor nogal wat verwarring – zowel over de betekenis ervan als de vraag om welke scholen het gaat.”

Elsevier beoordeelde de PCC's in Heiloo en Bergen 'super' aan de hand van positie in het derde leerjaar en onderwijssnelheid. Het eerste betreft de mate waarin een school erin slaagt om leerlingen hoger te brengen dan het schooladvies van de basisschool. Het tweede betreft doorstroming naar de derde klas. Zittenblijvers tellen negatief. Ook leerlingen die naar een andere school gaan tellen mee.

Pin It
Bekeken: 4010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/