Alkmaar werkt hard om fairtrade onder de aandacht te brengen. Door onder andere het gebruik en de verkoop van fairtrade producten door veel bedrijven en organisaties wordt eerlijke handel gestimuleerd. Gevolg is dat de gemeente ook in 2017 en 2018 de titel 'Fairtrade Gemeente' mag dragen. Wethouder Jan Nagengast bracht ter gelegenheid een bezoek aan fairtraders Rob IJpelaan en Linda Entes van Art of Africa.

Al sinds september 2010 mag Alkmaar zich Fairtrade Gemeente noemen. Om fairtrade meer onder de aandacht te brengen heeft de gemeente samen met Alkmaarse ondernemers een EerlijkWinkelenroute gelanceerd in maart 2011. Sinds 2015 is hier een Facebookpagina aan verbonden.

Ruim een miljard mensen leeft in extreme armoede. Meer dan 60% van alle werkenden in ontwikkelingslanden leven op of onder de armoedegrens. De Fairtrade Gemeente campagne streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt, via eerlijk loon naar werken. Inmiddels werken bijna twee miljoen producenten, boeren en arbeiders onder fairtrade condities en zes miljoen mensen profiteren van de neveneffecten.

In Alkmaar zijn veel fairtrade bedrijven en initiatieven. Zo is er Art of Africa in de Hekelstraat. Eigenaren Linda Entes en Rob IJpelaan bezoeken kunstenaars in Afrika en kopen voor minder bedeelde kunstenaars in Zimbabwe stenen en gereedschap om mee te werken. Daarnaast worden een aantal van hen uitgenodigd om een aantal weken te komen werken in hun workshop. Zij verzorgen dan onderdak en eten.

Foto: Rob IJpelaan, Linda Entes en wethouder Jan Nagengast

Pin It
Bekeken: 3391x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/