Dirigent en pianist Reinbert de Leeuw (1938) heeft al decennia lang een fascinatie voor de late Liszt. Op donderdag 23 maart leidt hij in de Grote Kerk Alkmaar het Nederlands Kamerkoor en het Asko|Schönberg Ensemble door twee van zijn lijfstukken: ‘Via Crucis' en Gubaidulina’s ‘Jetzt immer Schnee’. Het voorprogramma wordt verzorgd door Vrouwenensemble Davanti.

In 1986 nam hij het werk op met het Nederlands Kamerkoor, een opname die een Edison won. Zijn opname voor viool en piano uit 2013 won ook een Edison. “Reinbert de Leeuw geeft iedere noot een enorme zeggingskracht. Compositie, klank, interpretatie en concentratie vormen een sublieme eenheid. Dat is de ware virtuositeit,” aldus het juryrapport.

Om 19.45 uur vindt een voorprogramma plaats in het kader van ‘Zingen doe je samen!’, het educatietraject van het Nederlands Kamerkoor. Davanti verzorgt een afwisselend programma met werken van onder andere Henk Badings, Eva Ugalde en Rudi Tas.

‘Via Crucis’ begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 27,50. Met dit kaartje, te reserveren via theaterdevest.nl kun je gratis naar Davanti. (foto: Remco van der Kruis)

Pin It
Bekeken: 3098x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/