Na 70 jaar lang de start en finish in de Zaanstreek te hebben gehad, verhuist de basis van de Internationale Profronde van Noord-Holland dit jaar naar het centrum van Alkmaar. Op zondag 14 mei gaan 200 prof- en elitecoureurs hier om 11.00 uur van start voor de 71ste editie. De finish vindt ergens tussen 15.30 en 16.15 uur plaats.

Na spannende passages in de doorkomstplaatsen en 170 km door de provincie, komt de kleurrijke wielerkaravaan via de Kop van Noord-Holland terug naar Alkmaar. Voordat de renners finishen op de Kanaalkade, rijden zij nog twee omlopen van 9.5 km in en om de stad. Rond 15.00 uur is de eerste doorkomst.

Tijdens deze lokale omlopen in de finale, passeren de renners maar liefst drie keer de Munnikenweg. De monumentale kasseienstrook is een bekende in de Profronde, maar zou dit jaar wel eens de scherprechter kunnen worden in een spectaculaire finale.

Op de Kanaalkade presenteert de organisatie in samenwerking met Artist- & Event Management bureau Brown&Blue vanaf 11.30 uur een gratis toegangelijk afwachtings- en finishprogramma voor jong en oud. Er is natuurlijk muziek en verder kun je verwachten een Moederdagspel, een kleine markt, sport & spel en een minironde van Noord-Holland. 

Foto: Het peloton over de Munnikkenweg in 2016. (Ina Wijnhoud Fotografie)

Pin It
Bekeken: 3229x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/