Op vrijdag 10 februari is het nationale Greenchoice Warmetruiendag. Op deze dag zetten Nederlanders de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus ook ongeveer 6% CO2-uitstoot. De trui staat op deze dag symbool voor wat iedereen zélf kan doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook in Alkmaar zullen vele inwoners en bedrijven weer meedoen.

In 2016 heeft de Alkmaarse gemeenteraad een nieuw vierjarig duurzaamheidsprogramma vastgesteld, met daarin drie speerpunten: het opwekken van duurzame energie, besparing op het verbruik van fossiele energie en een duurzame gemeente.

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast: "Deze actie past heel goed bij het speerpunt 'besparing van fossiele energie'. Met het duurzaamheidsprogramma proberen we mensen ook bewust te maken hoe makkelijk je energie kunt besparen en hoe weinig moeite dat in veel gevallen kost. Ik hoop dan ook dat er zoveel mogelijk mensen mee willen doen met de Warmetruiendag."

Kijk voor meer informatie over de Warmetruiendag en wat je zelf kunt doen op warmetruiendag.nl. Kijk ook op alkmaar.nl/duurzaamalkmaar.

Pin It
Bekeken: 3129x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/