Het recent verschenen boek over Willem van Oranje van Aron Brouwer en Marthijn Wouters heeft de afgelopen weken landelijk wat stof doen opwaaien. In hun lezing ‘Willem van Oranje: onze volksheld in een ander licht geplaatst’ trekken de jongemannen uit Stompetoren en Alkmaar het traditionele beeld van een voorvechter van tolerantie en gewetensvrijheid in twijfel.

Het tweetal schrijvers vertelt op dinsdagavond 21 februari bij het Historisch Café Alkmaar over hun boek en leggen uit waarom zij de ‘Vader des Vaderlands’ helemaal niet als bevrijder of idealist zien, maar als iemand die uit was op macht en glorie.

De lezing wordt om 20.00 uur gehouden in bibliotheek Alkmaar Centrum. Kaarten kosten € 7,50 en € 5 voor leden / donateurs van de HVA, Stedelijk Museum, Regionaal Archief en de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Meer informatie op bibliotheekkennemerwaard.nl bij de activiteiten.

Pin It
Bekeken: 3076x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/