Zaterdagavond traden de waterpolodames van DAW vol goede moed aan tegen het tweede van Haerlem, mede omdat de eerste wedstrijd goed was verlopen. In deze thuiswedstrijd ging DAW echter in het derde kwart onderuit en uiteindelijk werd van de middenmoter in de 2e Bondsklasse A met 3-8 verloren.

De DAW-dames startten de strijd vol enthousiasme en gaven goed partij. Na de helft van de wedstrijd stond het 1-2, mede door een goal van Saskia Kansen. Het derde part begon met een beslissing van de scheidsrechter, die een uitsluiting en een strafworp kostte. Dit was het keerpunt in de tot dan toe goede strijd en Haerlem liep tot 1-5 uit.

Het werd een zware dobber om in het vierde kwart nog de schade teniet te doen. Romee Heister verkleinde het gat nog tot 2-5, maar daarna wisten de DAW-dames twee goed uitgespeelde overtalsituaties niet te verzilveren. Haerlem bracht het verschil weer naar drie punten en daarmee was het wel gedaan voor de thuisploeg, al scoorde Steffie Nooij nog een derde goal. Met 3-7 en nog 17 seconden te gaan kreeg DAW-coach Jan Koekenbier zijn tweede gele kaart en dus rood. Het team overwoog een protest, maar gezien het tijdstip, de stand en de verbonden kosten, werd hier van afgezien. De scheidsrechter hervatte het spel met een strafworp die de eindstand van 3-8 opleverde.

Het verlies op middenmoter Haerlem 2 zorgt ervoor dat de situatie er voor DAW niet bepaald rooskleurig uitziet; het staat voorlaatste in de 2 Bondsklasse A met slechts 9 punten uit 14 wedstrijden.

Bekeken: 2802x