Zaterdagavond verloren de heren van DAW voor de derde week op rij een thuiswedstrijd. Tegen Flevo uit Nijkerk, zesde in de 3e Bondsklasse B, stond aansluiting met de bovenste helft van de competitie op het spel, maar het mocht niet zo zijn voor de nummer zeven. Mede door vele persoonlijke fouten, verloor DAW uiteindelijk toch nog met 10-13.

DAW startte niet goed aan de wedstrijd en al snel tegen een 0-2 achterstand, maar daarna herstelde het zich uitstekend. De achterstand werd nog in de eerste periode omgedraaid in een 5-2 voorsprong. In de tweede periode knokte Flevo zich echter terug en kwam bijna langszij. Bij de tweede rust was het 7-6.

Omdat DAW halverwege al twee spelers met teveel persoonlijke fouten op de bank had zitten, werd besloten keeper Corne Thoes als veldspeler in te zetten en reservekeeper Rick van Stigt op doel te leggen. De derde periode startte goed voor DAW en de voorsprong werd iets groter. De wedstrijd leek de kant van DAW op te vallen, maar Flevo toonde opnieuw veel veerkracht. De achterstand werd geheel weggewerkt en zo startte de vierde periode met 9-9. Flevo bleek het beste met de situatie om te kunnen gaan. Met nog twee minuten resterend pakten de gasten de voorsprong en gaven deze niet meer weg. DAW moest alles of niets gaan spelen en het werd niets. De eindstand werd bepaald op 10-13.

Door de nederlaag wordt het gat tussen Heren 1 van DAW en Flevo na zestien gespeelde wedstrijden een lastig overbrugbare zes punten.

Bekeken: 2959x