Op het kunstgras in Den Haag kon, nadat de sneeuw van het rugbyveld geveegd was, gewoon in de kou gespeeld worden. De bikkels leverden een gelijk opgaande strijd tot de rust (8-8), maar daarna werden Alkmaarders overklast en hadden ook pech. De gasten verloren met een licht geflatteerde 41-8 eindstand.

De eerste kans werd door Alkmaar meteen benut. David Dekker schoot na off-side van Den Haag de strafschop zonder moeite tussen de palen voor 0-3. Daarna doneerde Den Haag er nog twee, maar de afstand bleek telkens iets te groot. Pas eind eerste helft werd weer gescoord. De thuisploeg onderbrak een Alkmaarse aanval en met een verre kick werd gescoord in de hoek van het veld (5-3). De moeilijke conversie ging naast de palen. Shane den Heijer sloeg namens Alkmaar terug uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval met een ongeconverteerde try in de hoek (5-8). In de laatste seconde gaf Alkmaar een domme strafschop weg, die dankbaar werd benut (8-8).

Even wist Alkmaar nog stand te houden in de tweede helft, maar na een scrum scoorde Den Haag een geconverteerde try voor 15-8. Even later kwam daar na nog een tweede lange sprint een derde try langs de zijlijn bij. De vierde try, met het extra wedstrijdpunt, ontstond nadat Alkmaar een gewonnen inworp verprutste (27-8). Alkmaar leek daarna nog even op te leven maar alle illusies werden in de grond geboord met twee try’s. De eindstand werd zo 41-8.

Bekeken: 3132x