Alkmaar wordt steeds populairder. Ook in 2016 is het aantal mensen dat de binnenstad bezocht weer gestegen. Bovendien bleven ze langer. Dit blijkt uit gegevens van de gemeente Alkmaar, Citytraffic en Randstad Koopstromenonderzoek 2016.

In het laatste kwartaal van 2016 zijn in de Alkmaarse binnenstad ruim 1,3 miljoen unieke shoppers geteld. Zij verbleven gemiddeld 70 minuten. Dit is een stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Er werden de winkelstraten zelfs meer unieke passanten geteld dan in vergelijkbare straten in Utrecht, Haarlem en Leiden.

Qua waardering scoort de Alkmaarse binnenstad ook goed ten opzichte van andere steden. Respondenten gaven vooral hoge scores voor het aanbod van winkels (8,0), horeca (8,2) en evenementen (7,8). Ook de veiligheid scoorde goed (7,7). Het aanbod winkelvoorzieningen kreeg een bovengemiddelde 7,9. Van de kopers van de 'niet-dagelijkse artikelen', zoals mode en spullen voor in en rond het huis, komt 43% van buiten de gemeente Alkmaar. (foto: Liselore Tempel)

Pin It
Bekeken: 3388x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/