De echte schaatsliefhebber kan zijn hart ophalen, want op zondag 26 februari zal bij De Meent de Alkmaarse Elfstedentocht worden geschaatst. De ijsbaan opent al om 07.00 uur, zodat de fanatieke schaatsers op optimaal ijs kunnen starten aan hun 200 km lange tocht. Aan het eind ligt een heus certificaat voor klaar en voor wie de volledige afstand voltooit ook het Alkmaarse ‘Elfstedenkruisje'. Nog niet zo erg ervaren? Er is ook keuze uit 100 of 150 km.

De ijsmeester van De Meent zorgt voor goed ijs door elk uur te dweilen. De ronden worden geregistreerd met een transponder. Om de sfeer tijdens de loodzware tocht te verhogen zal er vanaf 11.00 uur een dweilorkest spelen. Vrienden en familie zijn van harte welkom om je aan te moedigen en door moeilijke momenten heen te helpen. 

De ijsbaan is op 26 februari ook gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Zij kunnen tot 16:30 uur op de 400-meterbaan terecht en vanaf 12.00 uur ook in de ijshal.

Elfstedenschaatsers kunnen voor €10,- deelnemen aan de tocht. Aanmelden kan via demeentalkmaar.nl/11stedentocht of, ook de op de dag zelf, bij de receptie.

Pin It
Bekeken: 2781x
https://ee.itk.ac.id/data/