Alkmaar Centraal

Zaterdag startte een expositie in Wijkcentrum Overdie. Tot en met mei zijn foto's te zien van Stuart Dayus, Paulien Kruyshaaren en schilderijen van Baukelien Kooistra,  en Jos Kuys.

Baukelien Kooistra heeft opleidingen gevolgd bij Artiance, Ibis en Crejat. Op dit moment schildert ze bij Tintoretto in Heiloo. Tijdens een vooropleiding voor de kunstacademie bij Artiance ontdekte ze dat ze zich met schilderen goed kon uitdrukken. Daarna volgde ze hbij vele kunstenaars schilderslessen. Baukelien's werk is realistisch, abstract en ook wel symbolisch. Het werk is veelzijdig, kleurrijk, ingetogen en uitbundig.

De Engelsman Stuart Dayus woont sinds 1999 in Alkmaar. Hij is landschaps- en stadsgezichtenfotograaf en specialiseerde zich in fotografie in de avond. Met een digitale camera ('dslr'), fotografeert hij op specifieke tijden en past dan geavanceerde nabewerkingstechnieken toe. Zo maakt Stuart bijzondere, gedetailleerde beelden. Uiteraard is Alkmaar te zien op de expositie, maar ook Amsterdam.

Paulien Kruyshaar kreeg liefde voor fotografie in 2012, na het overlijden van een heel dierbaar persoon. Door te experimenteren met compositie en contrasten, kwam zij tot haar collectie, met een voorkeur voor zwart/wit. Paulien laat zich graag verrassen door wat ze treft, of het nu een oude roestige emmer is of een avondstemming.

Jos Kuys legt al zo lang als hij zich kan herinneren beelden vast en is gefascineerd door hoe kleuren kunnen beïnvloeden en elkaar kunnen beïnvloeden. "Een goed schilderij vereist goede techniek, maar het is ook een kunst, wanneer je de techniek kan laten gaan om zo een emotie, een vonk, een herkenning van jezelf te tonen."

Wijkcentrum Overdie is gelegen aan de Van Maerlantstraat 8-10 te Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl