Alkmaar Centraal

Begin februari is een hondenlosloopveld door Staatsbosbeheer aangelegd nabij het historische Kerkepad in Grootschermer. Hiermee komt men baasjes en honden tegemoet, want het pad zelf is niet toegankelijk voor deze viervoeters. Op 1 maart wordt het hondenlosloopveld aan de Zuideinde geopend. Diezelfde dag organiseren boswachters hierover om 19:30 uur een informatiebijeenkomst in dorpshuis ‘t Wavertje.

In de oostelijke Eilandspolder kan op het land van Staatsbosbeheer vrij worden gewandeld over het Kerkepad, behalve tussen 15 maart en 15 juni. De Eilandspolder is voor diverse soorten vogels van groot belang, vooral tijdens het broedseizoen, en de boswachters willen de rust in het gebied bewaren. Buiten deze periode is men welkom, maar zonder hond.

De oorsprong van het pad ligt rond het jaar 1600, toen men na de reformatie het katholieke geloof openlijk wilde uitdragen en men zich naar de schuilkerk in Noordeinde wilde begeven. Er zijn drie toegangen: bij Grootschermer vanaf het Zuideinde, bij Noordeinde vanaf de Meerdijk en vanaf het Oostdijkje (via De Rijp). 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl