Alkmaar Centraal

Maandag is de samenwerking tussen de Kardinaal de Jongschool en Bibliotheek Kennemerwaard bekrachtigd met de officiële opening van de Bibliotheek op School. Michael Vader, adjunct directeur van de school aan de Amalia van Solmsstraat in Alkmaar, opende met het voorlezen uit het boek 'Pudding Tarzan', de favoriet in zijn eigen basisschooltijd. Nu ook nog kennen veel kinderen het grappige boek over Iwan Olsen.

Kinderen uit groep 4/5 speelden een stukje na uit  ‘Stem op de okapi” van Edward van de Vendel. Jan Kaldenbach van Bibliotheek Kennemerwaard sloot hierop aan met allerlei weetjes over dieren. Hij legde ook uit dat kinderen die meer lezen beter worden in taal, en ook gelukkiger en gezonder. Dit sluit weer prachtig aan bij hoe gezond de Kardinaal de Jongschool is.

Na ondertekening van het contract mochten Jesse uit groep 8 en Aftab uit groep 1 het lint doorknippen om de Bibliotheek op School officieel te openen. De schoolbieb is uitgebreid met onder andere informatieve boeken, zoekboeken en gedichtenbundels. Ieder kind kreeg een dBos-boekenlegger en mag gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. En ze krijgen elke week leesconsulent Angela Pater op bezoek. Zij zet zich in voor leesbevordering en mediawijsheid. 

Groep 2/3 sloot de opening toepasselijk af met het boekenlied: 'Opgepast, opgepast, zoeken in de boekenkast. En zoeken naar een mooi, spannend, grappig, historisch, informatief boek…'

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl