Alkmaar Centraal

Heijmans hervat met onmiddellijke ingang de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg. De wegenbouwer heeft met de provincie Noord-Holland een overeenstemming bereikt en afspraken zijn gemaakt over de verdere planning en uitvoering van het project. Ook wordt de lopende arbitragezaak opgeschort. De weg moet eind 2018 gereed zijn.

Over de uitvoering van de N23 was verschil van inzicht ontstaan, vanwege de bodemgesteldheid. Dit leidde meermalen tot vertraging en onverwachte kosten, die geen van beide partijen op wilden hoesten. De impasse is nu eindelijk verbroken na intensieve gesprekken. NH kreeg te horen dat er gezocht wordt naar goedkopere oplossingen om de kosten toch te drukken. Die kunnen wel meer overlast veroorzaken.

Gedeputeerde Elisabeth Post: “Hervatting van het werk aan de N23 Westfrisiaweg is in het belang van de inwoners en ondernemers van West-Friesland. Die verantwoordelijkheid voelden we nadrukkelijk samen met Heijmans. We hebben intensief gesproken. Het was niet altijd eenvoudig, maar wel constructief. Ik ben blij dat het werk nu zo snel mogelijk wordt hervat.”

Op n23westfrisiaweg.nl en Facebook is meer informatie over het project te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl