Alkmaar Centraal

Nieuwsgierig welke grote roofvissen door de Alkmaarse grachten zwemmen? Kom dan zondag 26 februari kijken naar de eerste landelijke competiewedstrijd streetfishing. Zo’n 60 jongeren gaan dan in de binnenstad vissen naar snoek, snoekbaars en baars om de meeste en de grootste te vangen.

Streetfishing is een jonge, hippe manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is over komen waaien vanuit Frankrijk en wint in Nederland aan populariteit. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je vist op ongewone plekken. Er wordt verantwoord met de vissen omgegaan en alle gevangen vis wordt teruggezet.

De nationale competitie bestaat uit zes wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar, Utrecht, Zaandam, Amersfoort, Haarlem, en afsluitend in Amsterdam. Naast dagprijzen is er een mooie hoofdprijs.

De wedstrijd duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur. Direct aansluitend verzorgt Alkmaars VVD Tweede Kamerlid Rudmer Heerema de prijsuitreiking. De wedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland in nauwe samenwerking met de hengelsportvereniging Alkmaar. Meer info op sportvisserijmidwestnederland.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl