Alkmaar Centraal

Het Sweelinck Barokorkest presenteert dit seizoen weer gratis toegankelijke Bach Cantates in de Alkmaarse Grote Kerk onder de noemer 'Rondom Bach'. Op zaterdagmiddag 25 februari wordt muziek van Mozart en Haydn uit de 18e eeuwse 'Sturm und Drang’ gespeeld. Gastdirigent is Alfredo Bernardini, mede-oprichter van het orkest. Pieter van Dijk bespeelt het befaamde Hagenbeer-orgel.

Bernardini heeft een aantal meesterwerken gekozen van de allergrootste componisten: Mozarts ‘25e symfonie’ en Glucks ‘Balletsuite Don Juan’. Pieter van Dijk zal in dezelfde stijl een Bach's ‘Fantasie en Fug’ spelen.

De gedreven barokhoboïst en dirigent Alfredo Bernardini kan als geen ander muzikale energie van componisten uit de Barok tot leven wekken en orkesten tot grote hoogte opzwepen. Hij jarenlang les aan het Conservatorium van Amsterdam en richtte samen met Lucy van Dael het Sweelinck Barokorkest op. Nu is hij terug om het orkest te leiden door de heftige emoties en uitdrukking van complexe gevoelens die Sturm und Drang stroming kenmerken. Het gebruik van mineurtoonladders en het grillige karakter wijzen vooruit naar de romantiek en maken het tot een direct aansprekende stijl.

Het concert begint om 16:30 uur en duurt een uur. Kijk voor meer info op grotekerkalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl