De waterpoloërs van DAW zijn er zaterdagavond niet in geslaagd hun reeks met slechte wedstrijden te doorbreken De uitwedstrijd in Wageningen tegen directe tegenstander De Rijn H1 begon nog goed voor de Alkmaarders, maar in het derde kwart keerde het tij en uiteindelijk werd verloren met 12-7.

Aan het eind van de eerste periode hadden de mannen van DAW een 1-3 voorsprong opgebouwd. Ook tijdens de tweede periode bleef de wedstrijd in Alkmaars voordeel. De aanvallen van de thuisploeg wisten het doel maar twee keer te vinden te vinden en Jeroen Fennema en Jeroen Dahchi stelden daar twee scores tegenover om het gat gelijk te houden. De stand was halverwege 3-5.

In het derde kwart ging het mis voor DAW. Onder andere via twee strafworpen kon De Rijn de stand omdraaien naar 8-6. Omdat het DAW zelf niet meer lukte de kansen af te maken, ook niet uit verdiende strafworpen - slechts één uit drie werd verzilverd - kon het team niet meer aanhaken. In de laatste periode was het beeld niet anders. DAW verloor de wedstrijd uiteindelijk met 12-7.

Door het verlies komt De Rijn drie punten los van DAW, dat op 19 punten uit 17 wedstrijden blijft steken. Het verschil tussen de nummers zes tot en met negen van de 3e Bondsklasse B is nu telkens drie punten.

Bekeken: 2997x