Oudorp verjongt langzamerhand en bezorgde bewoners zoeken op eigen initiatief, zoals het in de doe-democratie hoort, contact met gemeente en politie, op zoek naar oplossingen voor de Saturnusstraat. Uit die contacten komt naar voren dat het lijkt alsof er maar weinig mogelijk zou zijn. "Dit leidt tot frustratie bij de bewoners, en tot continuering van de gevaarlijke situatie", aldus VVD-fractievoorzitter John van der Rhee.

Menig schoolkind moet voor basisschool Zeswielen de Saturnusstraat oversteken. De VVD Alkmaar vroeg vaker om actie voor deze onveilige situatie, onder andere toen de oorspronkelijke klaarovers niet meer mochten blijven. De VVD vroeg toen per aangenomen motie om Alkmaarders met een uitkering als klaar-overs in te zetten als tegenprestatie. Van der Rhee: "De uitvoering is helaas nog steeds niet bevredigend vormgegeven, tot grote ergernis van de VVD."

De VVD vraagt het college nogmaals om een oplossing voor de onveilige Saturnusstraat en naar de motie te handelen. Dit geeft meteen signaal dat "inwoners serieus worden genomen, in een gemeente waar de doe-democratie serieus wordt genomen". Graag ziet de fractie dat nog in februari overleg gevoerd wordt met bewoners en ouders. (foto: screenshot Google)

Pin It
Bekeken: 4315x
https://ee.itk.ac.id/data/