De Alkmaarse Rugby Club heeft zondag met 31-15 overtuigend gewonnen va de Pink Panthers uit Driebergen. Mede dankzij het verlies van diverse directe tegenstanders, klom Alkmaar weer naar de tweede plaats in de 2e Klasse Noord.

Pas na ruim een half uur ontstond een echte kans voor een van de teams. Kicker David Dekker werd bij zijn makkelijke strafschop echter verrast door een tegenspeler die onreglementair opliep. In poging twee schoot hij faliekant mis. Vijf minuten voor rust brak Alkmaar eindelijk door. Barney Earl ontweek een paar tackles en scoorde na een lange sprint 5-0. Dekker miste de toch lastige conversie. Dit kunststukje herhaalde Earl even later en nu miste Dekker niet: 12-0.

Tien minuten na rust werd de mooiste try van de wedstrijd gescoord. Winger Jeroen Wiebes brak door en speelde Gijs Ammerlaan aan, die center Koen Bras een mooie geconverteerde try liet scoren. De comfortabele 19-0 voorsprong duurde niet lang. Eerst werd een driekwartlijn aanval in de hoek afgerond en daarna werd de Alkmaarse verdediging doorgeprikt voor 19-10.

Alkmaar was weer wakker. Flanker Edgar George scoorde na een serie goede aanvallen een ongeconverteerde try en het extra competitiepunt. Vlak daarna brak Wiebes door en kwam Alkmaar op 31-10. In de slotfase konden de Panthers nog gaatje in de defensie vinden voor 31-15, maar verder bleef deze overeind.

Het was een goed weekend voor de Alkmaare Rugby Club. Heren 2 gaf Haarlem een afstraffing met 50-7 en de Foeste Moiden wonnen met 31-22 van Eemland uit Amersfoort.

Bekeken: 3173x