In de binnenstad worden regelmatig auto's gezien op plekken waar zij niet horen te rijden of staan. Duidelijk is dat nog niet iedereen op de hoogte is van het feit dat in de Alkmaarse binnenstad sinds 1 februari vrije doorgang niet hetzelfde betekent als vrije toegang. PvdA Alkmaar verwijt het college gebrek aan voorlichting over toegang tot de binnenstad. PvdA-raadslid Leo van Etten stelt in het NHD dat hij 'een regen aan boetes en heel veel boze bezoekers' verwacht.

De PvdA-fractie stelt dat de gemeente de belofte niet nakomt duidelijkheid te verschaffen bij de dertien spitspalen, die buiten gebruik zijn gesteld ten faveure van kentekenregistratie. Een opmerkelijk verwijt, gezien de stickers op alle palen met daarop "Paal verdwijnt, kentekencamera verschijnt" en de grote borden ernaast met nog eens extra "Kentekentoegang binnenstad Alkmaar start 1 februari 2017". Ook de media, waaronder Alkmaar Centraal, hebben hier aandacht aan besteed. Wellicht gaat het om (extra) borden met informatie over de toegangsrechten, zoals tijdstippen.

Lang van tevoren was te voorspellen dat een gebrek aan obstakels tot onwetendheid zou leiden. Richting de zomer zal dit, zoals Van Etten ook voorziet, nog veel vaker gaan gebeuren. Is de PvdA, drie weken na de invoering, laat met haar bezwaar of is de gemeente wel heel erg traag met die (extra) informatie?

Wie in overtreding is krijgt overigens nu alleen een waarschuwing, over een paar weken wordt de € 90 aan boete berekend.

Pin It
Bekeken: 4329x
https://ee.itk.ac.id/data/