00:00
55
00:00

Uit heel Nederland komen dit weekend treinfanaten naar Alkmaar om zich tijdens de zevende editie van Noord-Hollandse Modelspoordagen te vergapen aan ruim 150 meter modelspoor. "Het zijn allemaal trein-o-fielen", zegt Mario Jonkhart van de spoorclub Alkmaar over de mensen die de ruimte in het schoolgebouw aan de Robonsbosweg hebben ingericht. "Oftewel mensen die verschrikkelijk veel hobby hebben aan hun treintjes." Vrijdagavond waren ze al begonnen met de opbouw.

Natuurlijk zien de trein-o-fielen hun treintjes graag voorbij zoeven, maar dat is niet alles. "Het opbouwen hoort er ook bij", legt Jonkhart uit. Voor modelspoor-hobbyist Ab Finkenflügel is dat zelfs de hoofdzaak. "Het bouwen van de omgeving", verwijst hij naar de talloze boompjes, bruggetjes en huisjes, "dat vind ik het leukst om te doen."

Liefhebbers kunnen zich het hele weekend uitleven, maar tegelijk hopen ze bezoekers enthousiast te maken om zelf aan de slag te gaan met de schaalmodellen. "We hopen zo de hobby weer een beetje aan de mens te brengen." Die opzet lijkt te slagen; dit jaar verwachten de modelspoorbouwers meer gasten te ontvangen dan vorig jaar.

Wil jij ook een kijkje nemen? Dat kan nog tot 16.00 uur. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl