00:00
55
00:00

Als in de aanloop naar, of tijdens de winter voor de eerste keer de voorspelling 'vorst' voorbijkomt, ontstaat er bij schaatsliefhebbers een vreemde koorts. De heersende vraag is dan "komt er weer één?". Meestal is het antwoord dan een volmondig 'nee'. Om de pijn een beetje te verzachten organiseert IJsbaan De Meent in Alkmaar daarom een eigen Elfstedentocht.

Bij deze regionel editie kon gekozen worden voor een afstand van 50,100,150 en natuurlijk 200 kilometer.  Voor de deelnemers was er, om de echte elfstedenervaring op te roepen, een stevige wind aanwezig die garant stond voor het betere bikkelwerk. De eerste start vond al om 07.00 uur plaats want voor een echt Elfstedenkruisje horend bij de 200 kilometer moesten er maar liefst 540 rondjes moeten worden geschaatst.

Die uitdaging werd alleen door Dirk Evers behaald, hij schaatste ruim 8 uur lang met rondetijden variërend tussen 44 seconden en 55 seconden. Na afloop kreeg hij een officieel certificaat en kon ook het felbegeerde Alkmaarse Elfstedenkruisje in ontvangst worden genomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl