De jeugd van Alkmaar en omstreken heeft tijdens de voorjaarsvakantie laten zien hoe sportief zij is. Maar liefst 1.500 kinderen trotseerden regen en wind om één van de spektakels van Alkmaar Sport of dochterbedrijf Holland Sport te bezoeken.

Wat een aantal jaar geleden begon met een bescheiden sportactiviteit tijdens de schoolvakantie, is uitgegroeid tot een regionaal sportevenement van formaat. Op maandag 20 februari ging de eerste editie van de Dreumesinstuif en het Sportspektakel in Warmenhuizen van start. Rianne de Groot, teamleider Alkmaar Sport: “Dit was zo’n succes dat Holland Sport deze activiteit volgend jaar zeker zal herhalen!” Dinsdag volgde Heiloo en woensdag was het de beurt aan Schoorl. Donderdag was De Meent in Alkmaar toneel voor het populaire Sportspektakel en vrijdagochtend was daar de Dreumesinstuif.

Tijdens sportclinis maakte de jeugd kennis met verschillende sporten. Het aanbod, samengesteld in samenwerking met de regionale sportverenigingen, was zeer divers met bootcamp, atletiek, trampolinespringen, curling, voetbal en schermen, streetdance, freerunning, basketbal, boksen, karate en dans. De Groot: “Het was mooi om te zien dat alle clinics zo drukbezocht werden en dat zoveel kinderen zo enthousiast meededen. Sport is populair in Alkmaar!“

In de meivakantie staan opnieuw Sportspektakels en een Dreumesinstuif op de agenda. Meer informatie is vanaf begin april te vinden op alkmaarsport.nl.

Pin It
Bekeken: 3037x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/