Maandag is gestart met de reconstructie van het Overstadse deel van de Alkmaarse binnenring. Deze bestaat uit een deel van de Frieseweg, de Kwakelkade, de Oosterweezenstraat, het Huiswaarderplein en de Noorderstraat. De reconstructie is onderdeel van de kwaliteitsimpuls voor Overstad. Er komt onder andere meer groen. De werkzaamheden moeten eind mei zijn afgerond.

Met de reconstructie worden trottoirs, fietspaden, openbare verlichting en groen vernieuwd. De belangrijkste kenmerken zijn een nieuwe groene middenberm en verhoogde fietspaden. Daarnaast werkt HVC aan warmteleidingen voor het warmtenet. Om de overlast(duur) te beperken hebben de gemeente en HVC een gezamenlijke planning opgesteld met fasering.

Bij de Kwakelkade/Oosterweezenstraat blijft één rijbaan beschikbaar voor autoverkeer van de Frieseweg richting het Huiswaarderplein. Enkele straten worden tijdelijk volledig afgesloten en hiervoor worden omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Kanaalkade.

Waar de warmteleiding gelegd wordt, zal het asfalt niet meteen vernieuwd omdat de grond kan nazakken. De planning is dit in de eerste helft van 2018 te doen.

Op de foto een impressie van de heringerichte Kwakelkade. Voor meer informatie, kijk bij Projecten en Werk in uitvoering op stadswerk072.nl.

Pin It
Bekeken: 4129x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/