Geert-Johan Riemer uit Alkmaar is een uitdagend en revolutionair project gestart. Het 25-jarige hoofd IT van GeenPeil bouwt het online platform waarmee leden na 15 maart directe invloed kunnen uitoefenen op de democratie. Hij realiseerde eerder de app waarmee ruim 427.000 Nederlanders hun handtekening hebben gezet voor het Oekraïne-referendum.

"Met juiste inzet van technologie kan de burger veel beter betrokken worden bij politieke beslissingen", aldus Geert-Johan. "In de huidige maatschappij speelt internet in tal van sectoren al jaren een grote rol. Ook voor het betrekken van jongeren bij politiek is dit een uitkomst, omdat deze groep met een dergelijk online platform makkelijker toegang heeft tot het politiek bestel."

Op maandag 6 maart organiseert GeenPeil het evenement ‘Begint de toekomst van Nederland in Alkmaar?’. In Stadskantine Alkmaar (Ringersgebouw) vertelt Geert-Johan samen met GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf over directe democratie en hoe in hun ogen de politiek verbeterd kan worden door inzet van nieuwe technologieën.

Vanaf 19:30 uur is de inloop. Om 20:00 uur neemt Jan Dijkgraaf het woord over GeenPeil en democratische vernieuwing en om 20:30 uur spreekt Geert-Johan over democratie via internet. Er is ruim tijd voor vragen. Vanaf 21:00 uur wordt nagepraat met een drankje.

Pin It
Bekeken: 4593x
https://ee.itk.ac.id/data/