Alkmaar is wereldwijd bekend als kaasstad. De eeuwenoude kaasmarkt trok vorig jaar een record bezoekersaantal van bijna 144.000. Op 31 maart start het nieuwe seizoen officieel om 10:00 uur en, vanwege de succesvolle verlenging in 2016, loopt het dit jaar weer door tot en met september. Voor nóg meer kaasbeleving introduceert Alkmaar dit jaar samen met de partners ook acht avond kaasmarkten.

Vanaf 2 mei wordt het aantal kaasmarkten verder uitgebreid met acht kaasmarkten op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. De andere data zijn 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli en vervolgens 1, 15 en 29 augustus. De markten zijn als op vrijdag, behalve dat er een strook terrasruimte behouden blijft voor de horeca. Met diverse partijen, waaronder de winkeliersvereniging, wordt nog gesproken over extra activiteiten. Gedacht wordt aan themamarkten als braderieën.

Kaaswethouder Victor Kloos: “De kaasmarkt is een traditie die we koesteren en naar de 21ste eeuw hebben weten te trekken. We verwelkomen bezoekers van over de hele wereld en nu ook op dinsdagavonden. Goed voor onze aantrekkingskracht, goed voor onze economie.” Het Kaasdragersgilde staat sinds vorig jaar overigens op de lijst van immaterieel erfgoed.

Pin It
Bekeken: 4870x
https://ee.itk.ac.id/data/