Van 16 tot en met 18 maart gaan honderden talentvolle vmbo'ers en mbo'ers op voor de titel 'Beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017'. Er zijn 11 vmbo-finales tijdens 'Skills Talent' en 35 mbo-finales tijdens 'Skills Heroes'. Leerlingen economie van het Clusius College in Alkmaar maken deel uit van Team Noord-Holland Knights.

De Skills wedstrijden begonnen met meer dan 8.000 vmbo'ers en 6.000 mbo'ers. Uiteindelijk plaatsten 345 vmbo'ers en 315 mbo'ers zich voor Skills The Final. Nog 100 mbo-talenten hebben hun regionale finales nog te gaan op acht scholen.

De finale van Skills Talent duurt één dag, die van Skills Heroes drie dagen. Deelnemers voeren opdrachten uit onder ogen van experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Bij diverse beroepen is er kans op plaatsing voor WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Deze zijn in oktober in Abu Dhabi.

Skills The Finals is ook voor wie nog een opleiding gaat kiezen. Er zijn challenges zoals een kookwedstrijd en een muurtje metselen, er is beroepen- en studie-informatie en bedrijven geven productdemonstraties.

De Skills wedstrijden van organisator World Skills Netherlands zijn bedoeld om vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én leerlingen de mogelijkheid te geven om te excelleren. Oud mbo-kampioene patisserie Jocyeline van Ommen: "Deelname aan vakwedstrijden heeft mij veel opgeleverd. Ik heb nu meer ervaring en vertrouwen gekregen in mijn vak. Ik weet als vrouw mijn mannetje te staan in mijn beroep."

Meer informatie op skillsthefinals.nl. Neem ook een kijkje op het YouTube-kanaal van Worldskills NL. (foto: WorldSkills NL)

Pin It
Bekeken: 3355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/