Sinds begin 2016 worden plastic, lege pakken, blik, papier & karton en gft gescheiden opgehaald in de Schermer. Na de plaatsing van de vier rolcontainers aan huis is het percentage gescheiden afval gestegen van 51% in 2015 naar 57% in 2016. 

Wethouder Stadsbeheer Jan Nagengast: "We zijn nog niet op het gewenste niveau, maar deze resultaten versterken de overtuiging dat de invoering van omgekeerd inzamelen gaat bijdragen aan meer afvalscheiding en daarmee aan het verduurzamen van de gemeente. De ambitie is een percentage van 60% in 2020. De resultaten uit Schermer geven vertrouwen."

Er lopen diverse initiatieven in de gemeente Alkmaar, gericht op meer en betere scheiding van huishoudelijk afval. Zo wordt, naast afvalscheiding aan huis, het nascheiden van afval afkomsting van hoogbouw geïntroduceerd. Herbruikbare stoffen zoals plastic, metalen verpakkingen en drankkartons worden bij HVC door speciale sorteermachines geselecteerd.

Ook heeft Stadswerk072 sinds kort twee afvalcoaches in dienst. Ze zijn aanwezig op bewonersavonden en zoeken, indien nodig, in overleg met bewoners naar maatwerk als de standaard oplossing niet uitvoerbaar is.

 

Pin It
Bekeken: 3786x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/