Op zondag 19 maart is er in de Rudolf Steinerschool te Alkmaar weer een workshop Werbeckzang met zanger en zangpedagoog Christiaan Boele. Centraal staat de visie van de Zweedse sopraan Valborg Werbeck – Svärdström (1876 -1972). Zij ontwikkelde met Rudolf Steiner “die Schule der Stimmenthüllung”, volgens het dat iedereen door individuele benadering zijn of haar eigen stem kan ontdekken en onthullen.

Ook al is dit in zekere mate een vervolgworkshop, specifieke zangervaring is geen vereiste. Christiaan start met de basis en vervolgt met oefeningen ter voorbereiding op koorzang. Hij ondersteunt deze met een duidelijke en gefundeerde uitleg. Tot slot worden een aantal eenvoudige meerstemmige composities gezongen.

Christiaan Boele is ruim 35 jaar werkzaam binnen de Schule der Stimmenthüllung. Na zijn studie trompet in Nederland en het Duitse Bonn, studeerde hij zang bij Jürgen Schriefer, een directe leerling van mevouw Werbeck. Na haar dood droeg hij veel bij aan de verbreiding van haar scholing. Boele rondde zijn zangstudie af aan de Folkwang Musik Hochschule te Essen. Nu is hij zangpedagoog en geeft regelmatig concerten, cursussen en opleidingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

De workshop duurt van 13.00 tot 16:30 uur. De Rudolf Steinerschool is gelegen aan de Sperwerstraat te Alkmaar. Inloop is vanaf 12.15 uur met koffie of thee. Inschrijven is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten zijn €25, te betalen bij binnenkomst. Zangstudenten krijgen € 10 korting.

Pin It
Bekeken: 2945x
https://ee.itk.ac.id/data/