Alkmaar Centraal

Vrijdag openden tweedejaars studenten het Exploreon op Hogeschool iPabo te Alkmaar met een uitdagende activiteit. Met het Explorion is de school goed voorbereid op het jaar 2020, wanneer les in wetenschap en technologie verplicht wordt op de basisschool. Op de jaarlijkse regiofinale van het Techniek Toernooi op 16 maart is het schoollab voor het eerst open voor kinderen uit de doelgroep.

Het Exploreon is gericht op onderwijs dat het oudere kind aanspoort tot onderzoek en ontwerpen, als vervolg op het spelend leren, en biedt de iPabo-studenten een rijke leeromgeving voor het invullen van ICT-lessen en de oriëntatiegerichte vakken Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek. Er zijn thematische hoeken als Het Weer, ‘t Leeft, Voeding, Maker space (met 3D printer), Constructies, Geschied-en-is en Elektriciteit. 

De inrichting van het Exploreon blijft dynamisch met invloeden van studenten, basisscholen en mogelijk partners zoals bedrijven en middelbare scholen. Op termijn kunnen iPabo-studenten hun stageklas meenemen.

Naast het lectoraat Jonge kind en het lectoraat Wetenschap & Technologie omvat het kenniscentrum het lectoraat Rekenen-Wiskunde en de onderzoekslijn Diversiteit & Kritisch burgerschap. Alle disciplines haken in elkaar en vormen gezamenlijk het Kenniscentrum Spelend & Onderzoekend leren van Hogeschool iPabo: een professionele en gemotiveerde groep lectoren, onderzoekers, docentonderzoekers en promovendi.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl