Alkmaar Centraal

Vrijdag zijn vier vrijwilligers van het UWV tijdens NLDoet druk in de weer geweest in de stadstuin van Autstekend en partner Stichting Kopzorg. Ze werden onverwachts geholpen door een cliënt van de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Met vereende krachten is de tuin, verscholen achter bebouwing aan de Ridderstraat, lenteklaar gemaakt. Daarbij zijn ook meteen voorbereidingen getroffen voor de bouw van tuinhuisjes.

Om de tuin lenteklaar te maken is er gesnoeid en zijn de bakken omgeploegd voor verbouwing van de groente die Autstekend gebruikt in haar restauratie. Ook is het klimrek geschilderd. De composthoop is weggehaald, om ruimte te maken voor tuinhuisjes en er is alvast een tegelpad die kant op aangelegd, want het is er nog wel eens glibberig als het regent. Natuurlijk was er tussendoor tijd voor koffie, gebak. En naast gezellig, waren de contacten ook nog eens nuttig op werkgebied.

Van een van de huisjes zijn de planken al gebeitst. Wanneer de tuinhuisjes er staan kunnen Autstekend en Kopzorg ook 's winters en bij slecht weer activiteiten in de tuin organiseren. Er kan dan warm en droog geknutseld worden door bijvoorbeeld een houtgroep, die dan de mooiste dingen kan maken. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl