Alkmaar Centraal

De campagneteams van de politieke partijen razen door het land op zoek naar vooral die ongrijpbare zwevende kiezer. Toch lijkt Alkmaar er redelijk karig van af te komen. Wellicht is het een mooie indicator dat er meer regionaal samengewerkt moet worden om zo meer 'slagkracht' te verkrijgen bij het op de kaart zetten van regionale en lokale uitdagingen.

De gemeenten krijgen immers steeds meer taken toegeschoven vanuit Den Haag, denk daarbij bijvoorbeeld aan de jeugdzorg. Het nu etaleren van de 'Haagse connecties' is iets waar de lokale afdelingen van de landelijke partijen tijdens de lokale verkiezingen van volgend jaar mee zouden kunnen scoren. Twee weken geleden wist de Alkmaarse VVD fractie staatssecretaris Eric Wiebes naar Alkmaar te krijgen en zaterdag gaf PvdA Minister Jette Bussemaker acte de presence.

Ze ging in grand-café Klunder aan het Canadaplein in gesprek met docenten, bestuurders, conciërges en klassenassistenten omdat ze graag wil weten hoe de maatregelen van de afgelopen jaren in de Alkmaarse praktijk uitgepakt hebben. Daarnaast wilde ze graag van leraren zelf horen wat er de komende jaren nog beter zou kunnen. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoserie van dat bezoek die te zien is op onze Facebook pagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl