In een uiteindelijk spannende wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en de Amsterdamse studentenclub Ascrum, liet de thuisclub een comfortabele voorsprong van 18-6 bij rust schieten. Het werd uiteindelijk 18-21.

Alkmaar leek de boel onder controle te hebben. Na vijf minuten brak David Dekker vrij na een scrum en Jeroen Wiebes scoorde de try na een lange sprint (5-0). De relatief makkelijk conversie werd helaas door de Alkmaarse kicker David Dekker gemist. Daarna liep de score op naar 8-6 door penalties, na twee keer off-side door Alkmaar en één keer Ascrum. Pas in de eindfase van de eerste helft kwam Alkmaar los. Een snel genomen strafschop van Barney Earl werd snel de driekwartlijn ingespeeld en via Jeroen Wiebes kwam de bal bij Wytze Vader, die met een ongeconverteerde try afrondde (13-6). In de laatste minuut scoorde Alkmaar nogmaals. Een inworp van Alkmaar ging mis, maar Ascrum had moeite de bal te pakken en Barney Earl maakte dankbaar gebruik met een mooie schijnbeweging (18-6).

De tweede helft ging totaal anders. Alkmaar kreeg maar geen controle en na opnieuw off-side scoorden de studenten een penalty voor 18-9. Daarna brak Ascrum's fly-half langs de lijn door en scoorde een geconverteerde try (18-16) Halverwege de tweede helft nam Ascrum voorsprong met 18-21 door nog een try. Daarna wisten de Amsterdammers stand te houden, ondanks een sterk slotoffensief van Alkmaar.

Door het verlies loopt Alkmaar gevaar van twee naar vijf te zakken in de 2e Klasse Noord. Haarlem en Ascrum lopen beide twee wedstrijden achter en zijn binnen schootsafstand.

Bekeken: 3052x