Alkmaar Centraal

Zaterdagavond misten de waterpoloërs van DAW in Amsterdam de kans op handhaving in de 3e Bondsklasse B. Na een zwak tweede kwart tegen directe concurrent DJK-ZAR en een spannend slotakkoord, werd de eindstand 10-9. Hoewel lijfsbehoud nog in eigen hand bij de laatste vier wedstrijden, zou puntverlies van de concurrentie zeer welkom zijn.

De wedstrijd tegen DJK-ZAR ging in het begin gelijk op. DAW kwam op een voorsprong die door DJK snel werd omgebouwd naar een 2-1 achterstand. Nadat DAW weer overnam eindigde de eerste periode in 3-3. In de tweede verloor DAW de aansluiting. De tegenstander pakte kansen terwijl DAW verzaakte en kwam daardoor halverwege op een 6-3 voorsprong.

In de derde periode kon DAW eindelijk weer wat terug doen. De achterstand van zelfs opgelopen tot 8-3, maar deze werd snel teruggebracht tot 8-6 dankzij Jeroen Fennema en Daan Happe. In de laatste periode leek DAW toch nog op een punt af te stevenen. Maurits de Bruijn en Max Noordanus brachten de achterstand terug tot 9-8. Toen moest DAW toch toezien hoe DJK de 10-8 scoorde en zo het gat zo goed als onoverbrugbaar maakte. De 10-9 op twee seconden van het einde volstond dan ook niet.

De komende weken blijft het spannend voor DAW Heren 1, dat nu achtste staat met 19 punten uit 18 wedstrijden en alleen in doelsaldo voor staat op DJK-ZAR. Nummer 10 staat op slechts twee puntjes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl