Alkmaar Centraal

Zaterdag vond in Amsterdam de eerste regionale plaatsingswedstrijd voor het NK Trampoline plaats. Springers van verenigingen uit West en Midden-Nederland lieten hier in de C, D en E-klasse hun oefeningen zien. Triffis ging uiteindelijk terug naar Alkmaar met dertig medailles.

In de E-klasse sprong het jonge talent van Triffis, Sterre Bakker sprong met zeer strakke oefeningen verdiend naar het goud en Tessa van Mullekom pakte zilver. Samuel Musters maakte er een volledig Triffis-podium van. Bij de D-pupillen sprong Daphne de Groot met mooie oefeningen naar goud, op de voet gevolgd door Lina Uljee.

Bij de D-jeugd meisjes mocht Jara van Graafeiland het goud in ontvangst nemen en sprong Indy Metzelaar naar het brons. Finn van Veldhuisen sprong naar het zilver bij de D-jeugd jongens. De klasse D-junioren gemengd kende veel deelnemers, maar Dymphy Jolen hield het hoofd koel en sprong overtuigend naar goud. Annemoon Schermerhorn greep het zilver.

In de C-klasse heeft Triffis een aantal zeer sterke springers. Thallissa Wijkstra wist pakte goud bij de C-pupillen. De klasse C-jeugd meisjes werd gewonnen door Channa van Stroe, met achter Elianne van Heerde en Tara de Vries voor nog een volledig Triffis-podium. Bij de C-junioren meisjes eindigde Kirsten Dijkstra als eerste en bij de C-senioren eindigde een spannende onderlinge strijd in goud voor Michelle Driehuis en zilver voor Lianne Strijbis.

Er werd ook synchroon gesprongen. Dit leverde zes Triffis koppels goud op, vier koppels pakten zilver en drie koppels brons.

De C/D/E-springers van Triffis zijn goed op weg naar het NK. De volgende kwalificatiewedstrijd is de eigen De Meent op zaterdag 8 april. De A/B-springers van Triffis maken zich ondertussen op voor de internationale Flowercup, die op 18 maart zal plaatsvinden in Aalsmeer. (foto's: Sanne Schut)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl