Alkmaar Centraal

Op dinsdag 21 maart is er vanaf 19.30 uur een informatieavond voor ondernemers, burgers en overheid over de mogelijkheden met AlkmaarsDigitaleMunt. De bijeenkomst over dit digitale betaalmiddel voor de regio Alkmaar wordt gegeven in Het Nieuwe Warenhuis aan de Noorderkade 1027.

Er is veel te doen over geld, banken en financiële markten, maar de gewone burger lijkt hier niet veel invloed op te hebben. Dankzij geavanceerde betaalsoftware is het nu echter mogelijk om als lokale gemeenschap je eigen, digitale geld te maken en dat biedt mooie kansen. In zeven steden wordt daarmee geëxperimenteerd binnen CircuitNederland.nl en voor Alkmaar en omstreken is dat AlkmaarsDigitaleMunt geworden.

Al ruim een jaar draaien vooruitstrevende ondernemers en particulieren proef met het systeem en het aantal deelnemers groeit. Recent zijn ook verschillende Eerlijke Winkels als Soepp, Kapsalon Rosie de Haas en Ekoplaza Alkmaar aangehaakt. Daarmee komt de munt in een volgende fase. Vandaar de informatieavond.

Tijdens de avond wordt besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe dit een duurzame, regionale economie kan stimuleren. Maar het is ook pionieren: samen onderzoeken hoe ondernemers, consumenten en overheid hiermee meerwaarde kunnen creëren. Ook het idee van een LoCoo-webshop komt ter sprake, waarbij alle lokale ondernemers en instellingen een gezamenlijke regionale webshop inrichten.

Toegang is gratis. Meer informatie via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Nieuwe Warenhuis zit voorin de oude Ringersfabriek te Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl