Vandaag mogen we stemmen. De 62 stemlokalen in de gemeente zijn geopend tot 21.00 uur, denk aan uw legitimatie. In de loop van vannacht zal de voorlopige uitslag bekend zijn.

Bas Wijnen, wijkagent van De Mare twittert de regels die belangrijk zijn om te weten alvorens je het stemhokje ingaat. Hij meldt puntsgewijs het volgende;

Het stemmen wordt gedaan door middel van een rood potlood. Als er meerdere vakjes zijn ingekleurd is je stem ongeldig.

Vanwege het stemgeheim mag er maar één persoon tegelijk het stemhokje in. Mensen met een lichamelijke beperking mogen wel worden geholpen.

Alleen kinderen onder de drie jaar mogen, na toestemming van de voorzitter van het stembureau, mee het hokje in. Oudere kinderen zouden namelijk invloed kunnen hebben op het stemgedrag.

Je mag een "selfie" maken in het stemhokje, ook wel een "stemfie" genoemd. De stemfie was omstreden omdat het kiesgeheim hierdoor in gevaar zou komen. In 2014 is door de rechter bepaald dat het toch toegestaan is.

Pin It
Bekeken: 3633x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/